TEMA 4. CURIOSITATS

  • Els fundadors de Yahoo van trobar el nom de l'empresa llegint un llibre escrit el 1726. Explica-ho.
    El nom de yahoo prové de la famosa novel·la de Jonathan Swift Els Viatges de Gulliver ve la paraula Yahoo, inventada pel mateix Swift i que fa referència a una ser repulsiu en aparença i a penes humà, els seus fundadors Jerry Yang i David Tall van triar eixe nom perquè es consideraven a si mateix Yahoos.
      
     El 1857 es van publicar dues obres cabdals, quines?
    Les dues obres cabdals que es van publicar son: Madame Bovary de Gustave Flaubert i Les Flors del mal de Charles Baudelaire.

     
  • La pel·lícula L'autre Dumas recrea la vida de l'autor de novel·les com Els tres mosqueters o El comte de Montecristo. Per què va ser polèmic aquest film a França? Per cert, Alexandre Dumas pare o fill?
     La polemica principal d'aquesta pel·licula es que va ser acusada de ser un film racista perquè Alexandre Dumas era un autor francés d'origen africà i va ser representat per Gerard Depardieu, és a dir, un actor de pell blanca. El president del consell d'Associacions Negres francès va considerar aquest fet com un insult.
    La pel·lícula recreava la vida d'Alexandre Dumas pare. El seu fill també fou escritor, i tenia el mateix nom, encara que el seu estil era completament diferent.


    Mary Shelley va escriure una novel·la terrorífica. De què va?
     Mary Shelley va escriure la famosa novel·la de Frankestein.
    L'argument de l'obra: 
    Victor Frankenstein és un científic que, abrumat pel dolor de la mort de la seva mare, investiga tècniques sobre com tornar a la vida els éssers. Crea un  monstre, del qual fuig fastiguejat pel seu aspecte. El monstre intenta apropar-se als humans, que el rebutgen, i s'amaga al camp, on observa durant un any la vida d'una família i adquireix una mínima educació. Alhora, però, s'adona de com és de diferent de les persones i com mai l'acceptaran, motiu pel qual mata un parent del científic.
    Aquest, quan s'assabenta, va a buscar la seva criatura i mantené un diàleg on el monstre es justifica i es lamenta de la seva solitud. Després, li demana una companya com ell, a canvi de desaparèixer de la seva vida i no fer més mal. Víctor, però, no compleix la seva promesa per por a crear un altre monstre similar i comença una persecució mútua per donar-se mort (després que diversos estimats del científic siguin assassinats per la criatura). Al Pol Nord, Víctor mor de malaltia i el monstre se suïcida.


    El film El corredor nocturno, basat en una novel·la d'Hugo Buriel, tracta en realitat d'un mite literari. Què té a veure amb Goethe? 
     El corredor nocturno és una película de suspens i reflexiona sobre les pors y les obsesions humanes. Te a veure amb Goethe pel pacte diabòlic que realitza Faust, a través de Mefistòfil on li entrega la seua ànima a canvi de ser jove fins a la mort. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Edip Rei

RESSENYA DE SERIE:

ACTE III - ESCENA II