Tema 3. Curiositats.




Resultado de imagen de hamlet la venjança-Qui no ha vist mai una pel·lícula basada en una obra de Shakespeare? De Hamlet, per exemple, deu haver-hi un centenar de versions. Veieu aquesta adaptació del 1990 i feu-ne un comentari. Per cert, com aneu d'anglés?

Aquest fragment pertany a la película "Hamlet, l'honor de la venjança" (títol original en anglès Hamlet) de l'any 1990, dirigida per Franco Zeffirelli i interpretada per Mel Gibson, Glenn Close, Alan Bates i Helena Bonham Carter, basada en L'obra de teatre de Shakespeare.

A la Dinamarca medieval. El jove príncep Hamlet, enamorat d'Ofèlia, ha de venjar la mort del seu pare, assassinat pel seu propi germà Claudi, qui li va robar el tron i es va casar amb la seva vídua (la reina Gertrudis). Per a aconseguir-ho, Hamlet es farà passar per boig i recrearà els fets en una obra teatral que representarà una companyia de comediants.

-Però potser l'anglés no siga el vostre "fort". Aleshores, proveu amb aquestes diferents versions teatrals. Quina preferiu?

El primer vídeo m' agrada més.


-Una altra cosa, heu vist El Rei Lleó? I ara, què té a veure la pel·lícula de Disney amb Hamlet? No, no estic delirant... 
Resultado de imagen de el rey leon y shakespeare 
Les similituds les trobem, sobretot, a l’argument i el tema. A les dues obres es tracta el tema de l’honor i la venjança: el rei ha estat assassinat pel seu germà i el fill del rei mort i, per tant príncep, l’ha de venjar. D’aquesta manera Hamlet ha de matar el seu oncle Claudi que ha usurpat el tron de Dinamarca matant al seu germà i anterior rei, i Simba ha de derrotar Scar qui ha assassinat Mufasa i ha ocupat el seu  lloc.

Però també sofreix alguns canvis ja que Hamlet és una tragèdia escrita per William Shakespeare i El Rei Lleó és una pel·lícula infantil de Disney.



-Hamlet en la pintura. Quin quadre triaries per a penjar al menjador de ta casa? Potser no cap...

Si haguera de triar un d'eixos quadros per a ficar en ma casa, penjaria:" Ofèlia" de Eduardo Rosales Gallinas. Perquè es una obra pictòrica en la que apareix Ofelia morta en mig del riu (ella es l'amada de Hamlet). M'agrada com Rosales va anar pintant amb pinzellades rapides i segures la totalitat del quadre.



 -Si mai viatgeu a Dinamarca, recordeu-vos de visitar el castell de Kronborg, a la ciutat d'Helsingor. Com relacionaríeu Kronborg amb Hamlet?

L'edifici és un dels castells renaixentistes més importants del nord d'Europa al què William Shakespeare li va donar fama mundial quan va decidir utilitzar-ho com a escenari de la seua obra Hamlet. El castell com hui el coneixem, va ser construït en 1585, encara que en el seu lloc existia ja una xicoteta fortalesa des de 1420.
Resultado de imagen de castillo hamlet





Comentarios

Entradas populares de este blog

Edip Rei

RESSENYA DE SERIE:

PREGUNTES: