6.2. La novel·la nord-americana: la Generació Perduda.

L'anomenada Generació Perduda va ser un grup de notables escriptors nord-americans que van viure a París i en altres ciutats europees en el període que va des del final de la Primera Guerra Mundial fins a la Gran Depressió.
Aquest grup inclou  figures com John Dos Passos, Ezra Pound, Erskine Caldwell, Ernest Hemingway, John Steinbeck i Francis Scott Fitzgerald.
Característiques:
a) mostren una visió múltiple de la realitat
b) les obres d’aquests autors mostren una visió molt crítica sobre la Primera Guerra Mundial
c) busquen una forma d’expressió adequada als nous temps.      
 

John Dos Passos (1896-1970)

Pertanyia a una família benestant i es graduà a Harvard (1916).La trilogia USA —The Forty-second Parallel (1930), 1919 (1932) i The Big Money (1936)— constituí una clamorosa acusació del sistema nord-americà en una espècie d'història dels EUA els trenta primers anys del s XX. L'estil brillant d'aquesta trilogia, la novetat dels seus procediments i la penetració de la seua anàlisi en fan la seua obra mestra.


Francis Scott Fitzgerald (1896-1940)

És un exponent notable de l'època del jazz i de la rebel·lia i la desil·lusió de la joventut després de la Primera Guerra Mundial. Estudià a Princeton, i el 1917 féu el servei militar. Després de la guerra començà d'escriure.  Amb The Great Gatsby ('El gran Gatsby', 1925; traducció catalana de R. Folch i Camarasa, 1966), que tracta del materialisme i les pretensions dels nou-rics de l'època, arribà al punt més alt de la seua fama.


Ernest Hemingway (1899-1961)

Va nàixer a Chicago, el 1899. Quan va acabar els estudis de secundària, no va voler anar a la universitat i es va traslladar a Kansas City on va treballar com a periodista. Va participar en la primera guerra mundial.El 1924 va publicar un recull de contes, In Our Time, el seu primer llibre important. La relació de Hemingway amb Espanya es va enfortir durant la Guerra Civil. Hi va viatjar com a corresponsal i va contribuir a arreplegar diners per ajudar la República en la seua lluita contra el feixisme.Totes aquestes experiències es van traduir en  Per qui toquen les campanes, que molts crítics consideren la seua millor novel.la.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Edip Rei

RESSENYA DE SERIE:

ACTE III - ESCENA II